Isendoorn Competitie 2012

Isendoorn Competitie (14)

Zaterdag 11 augustus werd een enerverende dag. Eerst was er de korte vlucht vanaf Meer (B). We hadden er 13 duiven voor ingekorfd. Niet de toppers, maar duiven die gewond waren geweest, duiven die het zwaar hadden op vorige vluchten, of duiven die tegen de leg van het eerste eitje zitten. De B-ploeg zogezegd.
Op donderdag waren er 28 duiven ingekorfd voor Peronne (F). De duiven die pas op vrijdagavond naar Meer zouden gaan, hadden vrijdag vrij spel op het hok. "Giyo" die normaliter niets te vertellen heeft, deed alsof hij de grote baas was en pikte het territorium van de afwezige "Snoepie" in.  "Victoria" het liefje van "Domino" kon geen weerstand bieden aan de verleidingen van "Giyo" en samen knuffelden ze dat de vonken eraf vlogen. "Domino" was naar Peronne gestuurd en "Victoria" had alle ruimte om vreemd te gaan. "Giyo" werd om die reden onze eerstgetekende voor Meer.  Ook "Mine Sweeper" kreeg alle ruimte in hok 2, nu "Noel" en "Homer" op reis waren. Normaal is "Mine Sweeper" een stille jongen, maar vrijdag was hij een echte macho en probeerde hij de vrijgezelle "Coco" en "Beyonce" het hof te maken nu hij de status had van een eigen plekje op de vloer.  Hij was er klaar voor om als tweede getekende de mand in te gaan voor Meer!  Met de wind schuin op kop overtrof de B-ploeg op Meer mijn stoutste verwachtingen!  Tien duiven vlogen prijs en overwegend op het eerste blad van de uitslag met "Giyo" en "Mine Sweeper" inderdaad in die volgorde als eerste duiven op het hok. Een bewijs dat de vorm er is en een goed voorteken voor de A-ploeg van Peronne.

Om 10.00.53 uur werd onze  eerste duif geconstateerd van Meer en binnen twee minuten waren er 8 van de 13 thuis. Rond 12.30 uur maakten we ons gereed voor Peronne. Moeder Toos was opgehaald, mijn oude jeugdvriend Rinie Vos kwam letten, evenals duivenmelker in opleiding Dennis Koers en oud-clubvoorzitter Rob Wassink. De laptop was onder handbereik en de spanning nam met de minuut toe. Zou onze "Homer" weer toeslaan?  Na kopprijzen op de drie voorgaande vluchten, was hij onze eerstgetekende en torenhoge favoriet.  Vorig jaar ging het mis op Peronne. Na vier goede vluchten haperde er iets en werd Peronne een fiasco. Ik kreeg de trein toen op de twee slotvluchten niet meer op de rails.  Met gemengde gevoelens dacht ik er even aan terug. Bang dat het weer mis zou gaan op Peronne was ik niet. Rond 12.45 uur gierde de adrenaline door de aderen. De lucht was prachtig, maar ondanks strak turen was er geen duif te bekennen.
Jose pakte mijn hand en samen keken we in zuidelijke richting. Ze heeft betere ogen en dat bleek, want rond 12.50 uur ontwaarde ze een stip in de verte. "Kijk daar komt je eerste en ze kneep me in de handen". Ik zag, dat de duif aanstalten maakte om de vleugels "te knijpen" en met een sierlijke boog landde de duif op het hok. Ik had inmiddels al gezien dat het een lichtblauwe doffer was en herkende "Hendrikus". Precies om 12.51.00 uur liep hij over de antenne. "Waar blijft Homer?"  vroeg Jose zich vertwijfeld af.  Haar woorden waren nog niet verstomd, toen Rinie pal uit het zuiden een duif met hoge snelheid zag naderen. In de slipstream volgde nog een duif. In de lucht ken ik mijn duiven en triomfantelijk meldde ik de omstanders dat "Homer" erbij zat. Beide duiven landden vlot en in precies dezelfde seconde liepen "Homer" en "Charly" over de antennes van hok twee en drie. Frappant, want normaliter wacht "Homer" altijd even.  De aankomsten liepen vlot en bij het melden op de site van "Steeds Verder" zagen we dat alleen Jan de Ruiter ons zou kloppen met zijn eerste duif.  Na drie kringoverwinningen dus nu zeker geen zege!  Er viel een last van me af. Met de plaatsen 4,6,7, enz. in de kring ben ik echter helemaal in de wolken.

De klassering van Meer:  (13 gezet, 10 prijzen)

 1. Giyo           938,1  punten
 2. Mine Sweeper   932,7
 3. Vladimir       929,2
 4. Billie         922,1
 5. Tuck           911,5
 6. Lucky          899,1
 7. Victoria       897,3
 8. Saartje        895,6
 9. Beyonce        835,4
10. Pie            134,5

De klasseringen van Peronne:  (28 gezet, 16 prijzen)

 1. Hendrikus          987,1
 2. Homer              978,4
 3. Charly             974,1
 4. Puck               956,9
 5. Joyce              939,7
 6. Hickstead          896,6
 7. Flycano            862,1
 8. High School Radio  857,8
 9. Domino             844,8
10. Pip                801,7
11. Odie               797,4
12. Ducky Duck         637,9
13. Tweety             599,1
14. Happy Bird         413,8
15. Twitter            362,1
16. Marlous            232,8

Op zaterdagavond ontbraken "Zeno", "Wiesje", "Sammie" en "Tommy". Zondagochtend rond 07.00 uur liep "Wiesje" in de tuin voor het hok. Een uurtje later zag ik ook "Zeno".  Van "Tommy" en "Sammie" is geen spoor te bekennen. Jammer, want ik zag beide doffers graag en hoop dat ze alsnog terugkomen.  Wel heb ik een overschot aan doffers, dus de terugkeer van "Wiesje" (partner van CupCake")  en "Zeno" (gepaard met "Marlous") was erg nuttig.

Klik op het onderstaande plaatje voor de stand tot nu toe:Volgende week weer twee wedvluchten!!!!!!!  Nieuwe rondes, nieuwe kansen.