Isendoorn Competitie 2012

Isendoorn Competitie (20)

Met supersnelle Morlincourt eindigt seizoen 2012

Dertig duiven korfden we in te Gorssel voor de allerlaatste stuiptrekking van het seizoen, die alleen nog telde voor de SuperFondClub GOU.

Het was prachtig vliegweer en daar profiteerden de duiven optimaal van.
Om 09.00 uur klonk het startsein voor ruim 360 kilometers met kalme westenwind.
Om 13.13.57 uur arriveerde de eerste duif, die volgens Jose helemaal verkeerd kwam en tegen de wind in, ineens op de klep landde. Het bleek "Marlous".  Op een jong van veertien dagen overtrof hij zichzelf.Achttien seconden later volgde "Noel", opnieuw uit het noordoosten. Daarna volgde radiostilte. Vervolgens arriveerden "Ducky Duck" en "Beyonce", de nestzusjes van de tweede ronde en volle zussen van "Homer"."Homer" zelf hadden we niet meegegeven, na het verspelen van "High School Radio" vorige week. Kwestie van geen risico willen lopen. Als vijfde duif volgde "Ozzy". Vervolgens vielen de duiven als zand in luttele minuten. De meesten arriveerden in prachtige glijvlucht uit ... het noordoosten. Wat ze daar te zoeken hadden zal altijd een raadsel blijven en dat is ook het mysterie van de sport, maar eigenlijk weet je dan al, dat ze niet vroeg (lees: te laat) zitten.

Een goed uur na de eerste duif waren er 28 van de 30 thuis en toen we om 15.30 uur thuis kwamen van het uitlezen van de module in Gorssel, waren ze allemaal thuis. Toch waren er gemengde gevoelens, want bij sommige liefhebbers waren de duiven werkelijk ongelooflijk hard gekomen.  Vervolgens maakte ik me op om naar Twello te gaan. "Steeds Verder" had de prijsuitreiking van het voorbije seizoen in combinatie met een bbq.
Ik kon het echter niet laten om de baadbad te vullen met lauw water en de duiven los te laten. Toen ik de auto een kwartier later startte om naar Twello te rijden, lagen vrijwel alle duiven gestrekt en met opgezette veren in het zonnetje op te drogen van een verkwikkend bad.
Alles vlot thuis, geen goeie uitslag, maar wel een goed gevoel als je duiven op zaterdagmiddag zo lekker ontspannen na een krachtsinspanning. 't Is mooi geweest, denk je dan en vervolgens geniet je van een genoeglijk samenzijn in de club waar diverse mensen onder de bezielende leiding van clubvoorzitter Jan Groot Koerkamp de eer krijgen die ze na een intensief vliegseizoen verdienen.

Ik wist toen al, dat het voor ons geen mooie uitslag zou worden. Daarvoor was het spel van Hans en Evert Jan Eijerkamp te verpletterend. De Eijerkampen klokken hun eerste duif om 13.08 uur en binnen een kwartier hebben ze er 48 van de 81 thuis!  Moet er nog zand zijn? 
Dergelijke uitslagen houden je als liefhebber nederig en ze maken je duidelijk, dat je nooit streng genoeg kunt selecteren. Het was over de gehele linie een razendsnelle vlucht met voor ons eigenlijk maar twee duiven goed op tijd en slechts vijf duiven prijs.
In de SFC gaat de zege naar Wulf van Laar uit Elst, met Hans en Evert Jan Eijerkamp op plek drie. Het concours staat precies een kwartier open met alle 48 genoemde duiven van Eijerkamp prijs, wat in mijn ogen een geweldige prestatie is.

Zelf scoren we met 5 duiven prijs een "magere" uitslag:

1. "Marlous"       896,7
2. "Noel"          853,3
3. "Ducky Duck"    375,0
4. "Beyonce"       119,6
5. "Ozzy"           81,5

Klik op het overzicht voor de leesbare versie!Daarmee is de eindstand bekend. Binnenkort volgt de prijsuitreiking. Dat wordt nog een crime.  Enkele dagen geleden kregen we een mailtje van de naamgeefster van "Homer".  Susan zit daar voor een jaartje in Texas in het kader van een uitwisseling.  Ze was blij verrast om te zien dat "haar duif" zo goed gepresteerd had. Ook Hidde, die "High School Radio" van haar naam voorzag, zit niet meer op onze school nu hij met zijn ouders verhuisd is naar Steenwijk.  Ik weet trouwens niet, of Hidde ons volgt. Bij deze roep ik hem op een levensteken te geven. Dat kan via het gastenboek van de site, maar ook via "freekwagenaar@planet.nl".  Hidde verzorgde vorig schooljaar in de eerste pauze wekelijks een radioprogramma in de Noordkaap onder de naam "High School Radio".  Susan en Hidde zullen we dus als nummer 1 en 2 missen bij de prijsuitreiking.
Ben benieuwd of de overige prijswinnaars ook uitgevlogen zijn??? 
Binnenkort volgt er nader bericht!